Легендите от Bonfire забиват на „Грийн рок фест“ в Русе

Немската рок легенда „Бонфайър“ ще бъде специален гост на 10-тото издание на Грийн рок фест в Русе. Фестивалът ще се проведе на 9 септември от 18 часа на пл. „Свобода“, а входът е свободен.

Бонфайър е сред групите с дълга и успешна кариера. Основана през 1972 година от Ханс Цилер, бандата носи настоящото си име от 1986 година насам и е издала повече от 20 албума. По време на най-успешния етап от кариерата си, Bonfire, заедно със Scorpions и Accept , е една от трите най-популярни групи на Германия, и се радва на големи успехи в цяла Европа и по света. Запазената марка на Bonfire винаги са били мелодичните хард рок песни със завладяващи китари, груув ритъм и емоционални вокали. Една от емблематичните им песни оттогава, с предишния им вокалист, можете да чуете тук:

https://www.youtube.com/watch?v=nMcxGZYQd_s

 

Всичко това е отразено в песните от най-популярните им албуми Fireworks (1987), Point Blank (1989) и Branded (2011) и присъства и в най-новия им албум Temple Of Lies. Благодарение на новия си вокалист Александър Щал, който се присъедини към групата преди две години, първокласното съчетание на всички инструменти, креативността на групата изригва в Temple Of Lies и има за цел да привлече по-младото поколение любители на рок музиката.

През 2018 година гости на Грийн рок фест Русе ще бъдат още гръцката банда John Jeff Touch, JINXY VON D’ERS от Румъния, EVЕRDREАM от Силистра и русенската банда INSANE.

Събитието се организира по инициатива на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Грийн рок фест“.

Exit mobile version