Легендарният „Ориент Експрес“ събра дядо и внучка на гарата в Русе

Легендарният влак „Ориент Експрес“, който пътува от Париж до Истанбул, пристигна днес на Централна жп гара в Русе. Както Русе Медиа писа, в него пътуват 54 пътници, от които най-много са от САЩ – 39 души. Има 7 души от Австралия, петима от Великобритания, двама от Германия и един от Йордания. Персоналът е 41 души, като сред тях има и двама българи – русенката Рени Драгнева и неин колега от Велико Търново.

Сред посрещачите, които традиционно идват да се снимат с луксозната композиция, бе и русенецът Александър Мирчев. Той е дядо на Рени Драгнева, която работи във влака като старши стюард. Заради ангажиментите й и пътуванията двамата се виждат рядко и идването на „Ориент Експрес“ бе повод да се срещнат за кратко.

31-годишната Рени Драгнева е възпитаник на Дойче щуле, след което се мести с родителите си в Италия. Става част от екипа на „Ориент Експрес“ преди три години и признава, че всеки ден на легендарния влак е различен. Определя работата си като „магия“, защото се среща с различни хора от цял свят и винаги й е интересно.

В Русе влакът премина техническа и гранична проверка и след зареждане с вода продължи пътя си към Варна.

Exit mobile version