Към 10 часа: Отвориха пътищата в Русенско, шофьори чакаха с часове /ВИДЕО/

Усложнена бе тази сутрин зимната обстановка в Русенско. Закъсали тирове на Мойсевия баир затвориха тази сутрин за около четири часа пътя Русе-Бяла. Водачите им са били главно чужденци – турци и румънци, които са тръгнали с неподходящи за зимните условия гуми.

Направлението Русе-Бяла бе затворено още в пет часа сутринта заради закъсали камиони. Операцията по изтеглянето им продължи до 9 часа, което наложи тировете да бъдат спирани още на изхода на Русе. Това доведе до образуването на огромна тапа от превозни средства, които затвориха всички ленти.

Според водачите причината е в недобре почистените пътища. „От 4 и половина сутринта съм тук, явно не са почистили, тирове са задръстили пътя и това е. Колеги казаха, че снегът е до Бяла, от Бяла нататък сняг няма. Това е положението, техника няма, никой не почиства и стоим си тук и чакаме“, каза шофьорът на камион Николай Ненов.

Руслан Кортоев, който е пристигнал в Русе от Габрово, разказва, че сутринта ситуацията от Бяла към Русе е била критична. „Видях три снегорина само минаха, три или четири, това беше дотук. Имаше два буса хвърлени. Лявата лента беше на асфалт, явно бяха опесъчили, но дясната беше лед. Карахме пет-шест коли с 50-40 км в час, никой не смее с повече. Един рейс имаше закъсал, на аварийни, и това е положението“, казва шофьорът.

Закъсали камиони имаше и по пътя Русе-Разград, които създадоха опашки на изхода от града. Те вече са изтеглени от машини на Пътното.

Към 10 часа всички пътища в областта вече бяха отворени. На Дунав мост обстановката е спокойна, а съоръжението е проходимо при зимни условия. Тази година то се чисти от румънската страна.

Exit mobile version