Кунчо Кунчев остава шеф на „Общински пазари“, взема Залата на смеха

Кунчо Кунчев остава управител на „Общински пазари“ за срок от още три години. Той е одобрен от комисията, провела конкурса за длъжността, и решението за назначението му предстои да бъде гласувано от общинските съветници. „Общински пазари“ под негово ръководство всяка година отчита печалба, разработва нови и модернизира настоящите си обекти, а сега предстои да се нагърби с още няколко важни дейности – да стопанисва бъдещия плувен комплекс в парка и да съживи Залата на смеха.

Във връзка със Залата на смеха Кунчо Кунчев в качеството си на управител на „Общински пазари“ е подал заявление до община Русе, с което иска да стопанисва сградата-частна общинска собственост. Той е изразил своето желание и готовност дружеството да я ремонтира с цел превръщането и в притегателен център за деца и възрастни. В близост до сградата ще се изгради на неголям атракционен парк, каквото е и предвиждането на Подробния устройствен план за Парка на младежта.

Идеята е в Залата на смеха да се възстановят кривите огледала, да има електронни игри и 8D кино. Отвън ще се поставят отново виенско колело, въртележка, скутери, ще има фургон за храна, напитки и кафе.

Към настоящия момент сградата не е обект на никакви правоотношения с трети лица, но за да се предостави сградата за управление на „Общински пазари“, тя трябва да влезе в капитала на дружеството. Изготвената пазарна оценка е на стойност 47 094 лв. Това решение също ще се вземе от общинските съветници.

Exit mobile version