Кулинарни изкушения на ротарианци събраха 4000 лв. за децата на Русе

Близо 4000 лева бяха събрани на Международното дунавско барбекю в Мартен, което по традиция се организира от Ротари клуб „Русе – Дунав“. Символично началото на инициативата бе дадена от заместник областния управител Синан Хебибов и президента на клуба д-р Виктор Маргаритов.

В приятелската надпревара по приготвяне на месо се включиха осем отбора от Русе, Свищов, Силистра и Гюргево. Трескавата подготовка и работа по приготвяне на вкусните гозби бе започнала още в ранните часове на деня, а гостите имаха възможност да опитат всякакви ястия, сготвени по не толкова добре познати рецепти.

Сред тях бяха кебап от дива свиня, свински шиш на чеверме, всевъзможни пържоли на скара и много други месни специалитети. Журито класира всички ястия на първо място. Най-красиво подредените плата бяха разиграни на търг, а събраните пари ще се използват за продължаване на реализацията на стратегията за подкрепа на децата на Русе.

Ротарианците работят активно в сферата на образованието и здравеопазването. Подпомагат ремонтирането и изграждането на нови физкултурни салони и компютърни кабинети в училища в региона, участваха и пв острояването на многофункционална спортна площадка в Българското училище в Кишинев. Последната инициатива бе реализирана със специалната подкрепа на русенката Нина Крушева. В здравеопазването се организират скринингови прегледи за рак на простата на различни места в областта, както и дарения на медицинска апаратура и консумативи за най-големите русенски лечебни заведения.

Exit mobile version