Кукленият театър с премиера на „Боби и микробите“, но спира работилничките

Нов спектакъл на Кукления театър ще зарадва русенските деца на 22 ноември, неделя. От 11 и 12 часа актьорите ще представят премиерата на „Приказка за Боби и шайка микроби” от Валентин Владимиров – Валяка.

Образователният спектакъл е актуален за  настоящата епидемиологична обстановка, казват от театъра. По забавен и атрактивен начин децата ще научат колко е важно да се спазват хигиенните навици, и да се поддържа силен имунитет. В ролята на героите ще влязат актьорите Кремена Станева, Любен Русенски и Мартин Маринов.

Драматизацията и режисурата са на Валентин Владимиров – Валяка, сценографията – на Таня Пасева и Георги Пасеви, а музикалното оформление – на Станимир Иванов.

За съжаление огромният интерес на малките зрители към неделните театрални работилнички, които прави Кукленият театър, създава затруднения за спазване необходимите противоепидемични мерки за безопасност. Затова екипът е решил да преустанови провеждането им до края на 2020 г.

„Предприемаме превантивно тази стъпка, за да предпазим вашето и нашето здраве. Надяваме се, че така ще допринесем към усилията на всички, в ограничаване на разпространението на Covid-19.

Вярваме, че много скоро, със започване на новата година, ще можем отново да творим заедно в театралните работилнички към Държавен куклен театър – Русе“, казват от трупата.

Exit mobile version