Кукленият театър прави първото си семейно представление с „Пинокио“ /ВИДЕО/

Първото по рода си семейно представление предлага на публиката Русенският куклен театър. Това е премиерният спектакъл „Пинокио“ по любимата книга на Карло Колоди, който ще се играе на 4 октомври, петък, от 18 часа.

Режисьорът Тодор Вълов сподели, че постановката е „семеен театър за деца над 6 години и възрастни“, тъй като е спектакъл с няколко нива като информация. Докато децата следят сюжета, възрастните откриват други пластове в представлението. Той припомни, че самият Карло Колоди не е написал „Пинокио“ като детска книга и това е част от концепцията и на спектакъла.

Макар русенското представление да следва класическата история на дървеното човече, чийто нос расте при всяка лъжа, публиката ще види един оригинален спектакъл. Той е разработен в стила на немите филми от 20-те години на 19 век. „Спектакълът е максимално разбираем и изчистен от речевата преграда. Макар да има текст, много от сцените са решени жестомимично, но това не пречи да се следи и разбира действието“, казва режисьорът.

В „Пинокио“ своя дебют на сцената на Русенския куклен театър ще направят и четирима млади актьори, които са новите попълнения в трупата. Това са Ивета Маринова, Димитър Пишев, Светлина Станчева и Мартин Пашов, а заедно с тях на сцената е и актьорът Мартин Маринов. Драматизацията е на проф. Славчо Маленов, музика – Пламен Мирчев-Мирона, сценография – Наталия Гочева, която е създала и много интересни кукли. Младите актьори споделиха, че е истинско предизвикателство да работят с тях и са много развълнувани от подготовката си за премиерата. Мултимедията е на Роксана Маркова, а асистенциите – на Асен Николов.

Кукленият театър ще представи „Пинокио“ не само в дневни, но и във вечерни представления, тъй като това е първият семеен спектакъл в репертоара на трупата. През ноември ще бъде определен един ден в седмицата, засега четвъртък, когато от 19 ч ще се играе куклен театър и за възрастни.

Exit mobile version