Кукленият театър прави премиера на семейния спектакъл „Том Сойер“

Премиерата на пиесата „Том Сойер“ по Марк Твен в Куклен театър-Русе ще се състои на 15 април от 18 часа. Представлението, чиято драматизация и режисура са на Валентин Владимиров – Валяка, е от типа семеен театър.

История за тийнейджъри. Макар, че действието се развива преди 150 години, темите са същите. Героят ще изпита омайното влюбване, но и разочарованието, че е хванат в „изневяра”. Ще предпочете да поиграе с връстниците си, пред това да седне пред скучните уроци. Ще отстоява територията си и ще играе на воля с приятели…

Свободният му дух ще го води във всяко приключение, а терзанията на душата му ще го каляват и подготвят за живота. А тогава, когато му е най-трудно, ще се появява тя – майчината ласка на безусловната любов и ще му вдъхва кураж.

Историята по романа „Том Сойер” на великия Марк Твен е разказана с чувство за хумор, песни и сценични светлинни ефекти, спиращи дъха на зрителя със своята зрелищност. „Хепи ендът” е задължителен.

Драматизация и режисура: Валентин Владимиров – Валяка
Сценография: Наталия Гочева
Художници: Таня Пасева и Георги Пасев
Музика: Пламен Мирчев – Мирона
Звукова среда: Васил Маринов
Мултимедия: Полина Стоянова
Плакат: Полина Стоянова
Трейлър: Венцислав Тодоров

Снимки: Георги Пасев
Звук: Илиян Венков
Осветление: Правдомир Топалов
Сценично обслужване: Емил Маринов, Мирослав Стоянов, Нури Акиф
Шивашко ателие: Теодора Бонева

Участват: Кремена Станева, Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Маринов, Мартин Пашов, Димитър Пишев, Васил Маринов /дебют.

Продължителност: 70 минути
Подходящ за възрастни и деца над 10 години. Семеен театър

Exit mobile version