Кукленият театър в Русе прави премиера на „Котаракът в чизми“

Русенският куклен театър прави нова премиера – „Котаракът в чизми“ по приказката на Шарл Перо. Представлението ще се играе тази вечер, 10 февруари, от 18 часа. Тъй като билетите са изчерпани, театърът прави и второ представление на 11 февруари, четвъртък, отново от 18 часа.

„ Ако случайно някога получите в наследство Котарак,бъдете с него добри и ласкави. Хранете го, не го оставяйте без вода и сменяйте пясъка редовно, четете му приказки на глас. С времето вашият Котарак ще порасне и по достойнство ще оцени вашите грижи. Може да направи от вас маркиз дьо Караба и да ви ожени за принцеса. Може да направи от вас просто добър човек(не маркиз) и да ви ожени за обикновено, красиво момиче, което за вас винаги ще си остане вашата принцеса. Може би, ще се случи така, да се ожените щастливо и без неговата помощ, но дори и тогава, Котаракът няма да ви навреди“, казват от театъра в анонса към спектакъла.

Драматизацията и режисурата на „Котаракът в чизми“ е на Ивайло Марков, сценография – Стефка Кювлиева. Ролите изпълняват актьорите Светлина Станчева, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Димитър Пишев.

Exit mobile version