Куклениците играят новия спектакъл „Туп-туп“ и посрещат Дядо Коледа

Кукленият театър в Русе представя втората премиера на спектакъла „Туп-туп“ от Валентин Владимиров-Валяка. Тя ще се играе на 9 декември от 18 ч.

Представлението – приказка за топлината и семейството, посрещна своята първа, организирана училищна публика през ноември и се прие с голям интерес. То ще се играе отново и на 21 декември от 18 ч.

След представленията в салона ще гостува Дядо Коледа, който ще поздрави и ще раздаде подаръци на най-послушните деца.

„Туп-туп“ разказва за един далечен северен град, в който хората започнали да се отчуждават, да не се усмихват и да не се интересуват един от друг. „Взаимоотношенията им станали студени и безразличие обхванало техния живот. В гърдите им вече не се чувало познатото „туп-туп”.

Но не мислете, че те били виновни за това, не! Главният виновник се казвал Студ. Той бил превзел сърцата им и ги превърнал в буци лед, защото се страхувал, че топлината която пулсира в жилите им ще го разтопи. Затова хората от северния град постепенно започнали да губят човешкото у себе си.

Да! За тях вече нямало надежда. Е, може би само една, само едно малко пламъче можело да им помогне, да възвърнат отново човешкото у себе си. Това малко пламъче се казвало Огнян, синът на семейство Снегови. Но дали Оги ще успее да разтопи леденото царство на Студа и да върне усмивките върху лицата на хората остава да разберем от най-топлата зимна приказка – „Туп-туп”, разказана с много хумор, песни и кукли от актьорите на ДКТ-Русе”, споделят от театъра.

Драматизацията и режисурата е на Валентин Владимиров-Валяка, музика – Станимир Иванов, сценография – Таня и Георги Пасеви. Участват: Кремена Станева, Силвия Нейкова, Хубен Нурев, Васил Маринов.

Exit mobile version