Крум Зарков пое капитанския пост на “Лодката на Свободата“ по Дунава /ВИДЕО/

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Русе Крум Зарков пое капитанския пост на „Лодката на Свободата“, която плава трети ден по река Дунав под флага на „БСП за България“. Събитието е под мотото „Една река – обща съдба“ в рамките на предизборната кампания. Целта на

социалистите е да привлекат вниманието на всички българи върху неизползваните ресурси и възможности на поречието, останали неглижирани от управляващата власт повече от 11 години.

Крум Зарков сподели, че река Дунав е неизчерпаемо богатство, но трябва да знаем как да се ползваме от възможностите й. „Тези възможности са важни за туризма, за търговията, за земеделието. Трябва да умеем и да я пазим, трябва да се прекрати с обезлесяването на бреговете й, трябва да се погрижим за влажните зони и да запазим биоразнообразието. БСП залага основно на Дунава като ключа за устойчиво развитие на цяла Северна България и естествено, когато говорим за Дунавска политика, основна роля има най-големия български дунавски град Русе. Тук трябва да се възстанови традицията за кораборемонт и корабостроене, трябват допълнително инвестиции и усъвършенстване на пристанищната, на крайбрежната и плавателната инфраструктура. И всичко това може да стане с целенасочена и ясна политика, политика с грижа за хората“, заяви Крум Зарков.

В Русе той получи атрибутите на капитанския пост –фуражка, бинокъл и яке, от водача на листата във Велико Търново Явор Божанков. „Пътуването по Дунав ни показва неизпълнени обещания, неоползотворени възможности и нуждата от ново и модерно управление на 4 април с номер 4“, каза Божанков.

Утре Крум Зарков ще предаде управлението на „Лодката на Свободата“ на единствената дама, която ще е капитан за ден -Вяра Емилова, водач на листата в Силистра.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version