Кръгла маса по проект „Партньорства за преодоляване на бедствия за сигурен регион“ ще се проведе в Русе

На 23.03. 2023 г. от 11:00 часа в зала 2 на Канев Център се открива кръгла маса и конференция по проект „Партньорства за преодоляване на бедствия за сигурен регион”, e-MS код: ROBG-427“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програмата Interreg V-А Румъния-България.

Основна цел на проекта е да се увеличи капацитетът за реакция и превенция на горски пожари или наводнения в трансграничния регион Гюргево-Русе, както и да се подобри сътрудничеството и комуникацията между съответните институции, ангажирани с преодоляването на кризисни ситуации.

Партньори по проекта са: Окръжен съвет-Гюргево, Румънски Червен кръст-клон Гюргево, Български червен кръст и Русенския университет.

Целта на събитието е представяне на резултати от направени проучвания и разработени интелектуални продукти, свързани с преодоляване на бедствия за сигурен регион Русе-Гюргево.

В събитието ще участват български и румънски представители на екипите, работили по проекта, както и заинтересовани страни.

Организатор на събитието е БЧК Русе.

Exit mobile version