Кристиян Вълчев: „Движение Гергьовден“ предлага конкретни решения за развитието на Русе

По-чист, по-красив град, изграден с устойчиви решения, взети и контролирани от професионалисти и с активно участие от гражданите на Русе – това е мотивацията, която води кандидатът за кмет на ПП „Движение Гергьовден“ Кристиян Вълчев и кандидатите за общински съветници от листата. Кампанията им е изцяло позитивно насочена към бъдещето, с конкретни предложения, които са приложими и градивни. Листата е съставена от експерти и  специалисти, които не са били политически обвързани, но са обединени от желанието за едно по-добро утре на Русе.

Ето някои от основните теми, по които ПП „Движение Гергьовден“ има конкретни решения:

Управление на собствеността 

В Русе сме свидетели на нарастващ проблем с паркирането, който засяга всички нас. ПП “Движение Гергьовден” – Русе има ясна визия и амбиция за развитие на нашия град, която представя иновативни решения за този належащ въпрос.

Нашият основен приоритет е изграждането както на надземни, така и на подземни паркинги, които да облекчат този натоварен проблем. Планът ни предвижда поетапно развитие на инфраструктурата, като първият етап включва изпълнението на одобрени устройствени планове.

Имаме визия за обновяването и трансформацията на Западен парк „Приста“ в крайградски парк, обогатен с атракциони и разнообразни зони за културна дейност. Предвиждаме да се изработи подробен устройствен план. Идеята е този план да бъде предложен в рамките на следващия Общински съвет и да послужи като основа за инвестиционен проект.

Околна среда

Водени от стремежа към зелена и устойчива градска среда, от „Движение Гергьовден“ – Русе имаме идея да реализираме новаторски проект за борба срещу замърсяването на въздуха в града и изграждането на уникална инсталация SMOG FREE TOWER или подобна на нея. Приложими са и по-голям контрол и санкции за замърсителите.

Култура 

Образование

Приоритет е устойчивото образование и разнообразие в училищата.

“Движение Гергьовден” – Русе считаме, че е от съществено значение да инвестираме в образованието, тъй като то е основният камък на развитието и напредъка на нашето общество.

Залагаме на активна подкрепа и участие в проекти като Еразъм+, които отварят нови възможности и перспективи за нашите ученици.

Също така, вярваме в силата на партньорството между училища и институции, което може да укрепи образователната система.

Искаме да инвестираме в подобряване на материалната база и методиката на училищата, като осигурим допълнително съвременно оборудване и видеонаблюдение по дворовете. Това не само ще улесни работата на учители и ученици, но и ще усъвършенства обучението и безопасността в учебните заведения.

Един от нашите приоритети е създаването на ученическа телевизия, където децата ще имат възможността да разкриват своите таланти, способности и отговорност.

Промотирането на междупредметните уроци, извънучилищните дейности и спортните клубове е от съществено значение. Със средства и подкрепа, предоставена чрез тези инициативи, учениците ще имат възможност да развиват своите двигателни, образователни способности и дисциплина.

Другата идея е сградата на Дома на учителя да стане младежки център със сцена в двора и различни помещения за младежка заетост.

Проекти и програми

Важен приоритет за “Движение Гергьовден -Русе” е оптималното използване на предвиденото финансиране в програми и проекти.

Това включва активно привличане на външни експерти и консултанти, които да подпомогнат планирането, управлението и изпълнението на проекти.

Целта е да се осигури максимална ефективност и рентабилност от инвестициите, като се използват всички предвидени ресурси за град Русе по най-оптималния начин.

Социална политика

Ще създадем биоградина за здравословно хранене на деца и социално уязвими. Така ще осигурим здравословна храна за децата в детските градини.

Ще положим усилия за устойчиво земеделие, като се фокусираме върху производство на плодове, зеленчуци, мед и подправки без използване на химикали.

Част от дейностите за по-възрастните, които са включени в програмата ни

Предвид аристократичния дух на русенци, за нас е важно русенският пенсионер да може да се възползва от безплатна културна програма.

Ние от ПП „Движение Гергьовден“ споделихме някои от иновативните си идеи за подобряване на:

ПП „Движение Гергьовден“ е под номер 33 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version