Кралев: Общината да помогне на ФК „Дунав“, ние можем само на школата /ВИДЕО/

Държавата има за приоритет да подкрепя детско-юношеския футбол, така че бихме могли да потърсим вариант за подпомагане на школата на ФК „Дунав“, заяви в Русе спортният министър Красен Кралев. Ще се търсят около 50 000 лв. за първия полусезон, с които младите таланти да могат да тренират и да се готвят нормално.

„Следя темата с Дунав-Русе, неприятно е това, което се случва. Всички клубове разчитат на по-сериозна подкрепа от общините, това трябва да е ясно. Ние на този етап нямаме начин да помогнем, защото това е акционерно дружество, държавата не може да им дава пари. Отговорността за функционирането на даден клуб е на неговото ръководство, ние няма как да оказваме влияние върху дейността на акционерните дружества. Аз се надявам, че общината и Общинският съвет ще намерят по някакъв начин решение. Ние също ще търсим вариант да помогнем на школата, но за професионален футбол си е решение на обществеността на града как ще продължи с издържането на един професионален клуб“, коментира Красен Кралев.

Той сподели, че държавата вече е помогнала със стадион, игрища, осветление, които остават за града. „Но Русе заслужава да има един хубав и силен отбор, какъвто беше по едно време Дунав. Веднага при влизането си в Първа лига стигнаха до евротурнирите, което показва, че има място за сериозен футболен отбор и обществеността го заслужава“, каза още министърът.

Exit mobile version