Край Дунав мост: Водачи и полицаи стоят с часове сред мизерия в жегите /ВИДЕО/

Тирове, опашки, мизерия, нерви и катастрофи – това е ежедневната картина в района на Дунав мост при Русе. И днес колоната от изчакващи камиони е няколко километра, наред с поредния пътен инцидент – възрастен шофьор се е врязал в задната част на румънски тир.

Заради катастрофата движението в участъка по пътя Мартен-Русе бе спряно и така се оголи нелицеприятната гледка откъм банкета, която иначе остава скрита от колоните тирове. В тревната ивица и канавката е пълно с отпадъци, празни опаковки, бутилки. Дори и да се почисти, малко по-късно отново става същата грозна мизерия.

Още по-трагична е ситуацията с липсата на тоалетна. Има само една химическа, разположена на малкото кръгово до Свободна зона. По-добре обаче човек да не се доближава до нея, защото смрадта, която се носи наоколо, е ужасна. Затова и никой не я използва.

Потърпевши са не само водачите на камиони, които чакат с часове без елементарни условия, а и полицейските екипи, които дежурят в района. Единственото, което е осигурено на органите на реда от две седмици, е тента на малкото кръгово кръстовище. Целта й е да пази сянка, но доколко е ефективна в жегите, е друг въпрос. Тази екстра е само за екипа на този пост, докато останалите полицаи по трасето стоят заедно с шофьорите на тирове без сянка и без тоалетна.

Иначе институциите тръбят, че търсят варианти за решаване на проблема с опашките в района на Дунав мост. Би било добре, докато ги намерят, поне да осигурят някакви по-нормални условия за хората, принудени да чакат с часове в летните жеги.

Exit mobile version