Кражбите на ток от потребители в Бяла зачестяват

Пореден случай на кражба на ток разследват в РУ-Бяла. Вчера около 10 часа е постъпил сигнал от служители на електроразпределително дружество, че на адрес в гр. Бяла са установили неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа ниско напрежение, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електроенергия.

Местопроизшествието е посетено от служители на районното управление и е извършен оглед, при който е установено, че на един от кабелите от електропреносната мрежа в близост до един от изолаторите на стълб пред адреса е свързан друг кабел. Той влизал в таванското помещение на въпросния имот, като по този начин не се отчита използваната енергия по една от фазите. По случая е образувано досъдебно производство, за престъпление по чл.234в, ал1 от НК, по описа на РУ – Бяла.

Подобен е случаят от 8 април, когато в РУ – Бяла е подаден сигнал, че в общо избено помещение във вход на блок на бул. „Стефан Стамболов“ е било установено неправомерно присъединяване към електрическата инсталация на входа, след уреда за търговско измерване на енергията на общите части на входа.

При извършен оглед е установено, че от стена в коридор при избените помещения на входа са изведени два проводника от ел. инсталацията и чрез клеми са свързани към други два проводника, а те от своя страна към контакт тип „шуко“. В него бил включен щепсел с черен гумиран проводник, който излиза от външната страна на блока и продължава нагоре до балкон на апартамент на петия етаж, ползван от 67-годишен мъж.

Започнато е разследване по случая, като е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Бяла.

Exit mobile version