Кражба на електрическа инвалидна количка завърши със щастлива развръзка /ВИДЕО/

Извършителите – братче и сестриче на 9 г. и на 6 г., я взели да се повозят

Кражба на електрическа инвалидна количка в град Ветово завърши с щастлива развръзка. Само за два часа полицията успява да установи извършителите, които за всеобща изненада се оказват деца – момче на 9 и момиче на 6 години. Количката е върната на 70-годишния й собственик, който без нея не може да се придвижва из града.

Пенсионираният строител Али Сюлейман е 100 процента инвалид след прекаран тежък инсулт. Ползва акумулаторна инвалидна количка, която му е дадена от социалните служби. Всяка сутрин прави гимнастика на фитнес площадката в центъра на Ветово, тъй като дясната ръка и десният му крак са обездвижени след инсулта. Преди дни обаче преживява неприятен инцидент.

„Отидох сутринта на площадката към 8.30 ч, почнах да се раздвижвам. Направих си кръгчето и виждам, че количката ми я няма. А без нея съм нула, не мога да се придвижвам и трябва да стоя само вкъщи“, разказва мъжът.

С помощта на внука си отива в полицията във Ветово, за да съобщи за кражбата. Притеснен е, защото количката струва над 3000 лв. и е единственото му средство за придвижване извън дома. Органите на реда реагират светкавично – благодарение на видеонаблюдението, изградено от общината в града, се надяват да разберат какво точно се е случило.

„Полицаите ми казаха –чакай, ще отидем да видим, има камера. Отидоха да гледат на камерата, върнаха се и обясниха, че са видели едно момче и едно момиче. Казаха – дядо, не бой се, ще намерим количката ти“, споделя Али.

Количката е намерена при братче и сестриче, съответно на 9 и 6 години, от ромския етнос. Децата живеели при баба си, тъй като родителите им били на гурбет в Гърция. По думите им те я взели, за да се повозят.

Собственикът на количката не им се сърди. „Децата са деца, какво да правим, вземали –вземали. Нямат родители, изоставени деца, външен вид нямат“, казва  Али.

Той е изключително благодарен на полицията за бързата реакция, тъй като се притеснява, че количката би могла да бъде разглобена. Във Ветово много хора ползват такива, а части трудно се намират. След щастливата развръзка Али отново може да излиза от къщи и да ходи на кафе с приятели в центъра на Ветово.

Exit mobile version