Крадци залостили диспечери, за да оберат Автогарата в Русе /ВИДЕО/

Полицията в Русе разследва нагла кражба навръх Нова година. Минути преди полунощ неизвестни засега лица са разбили служебния вход на Автогара Юг в Русе и са изнесли необезпокоявани компютърна техника.

Охранителните камери са заснели как крадците чупят прозорец и изнасят компютър и монитори. Сигналът е подаден минути след полунощ от таксиметрови диспечери, които работят в същата сграда. Вратата им била затисната от крадците по време на обира, за да не излезе някой случайно и да им попречи.

„В 12 часа през нощта, когато са излезли колегите да пушат по цигара, се оказало, че не могат да отворят тази врата. Била е подпряна с ето това нещо – миниснегорин, и впоследствие, вече като са успели да го изтикат, са видели, че има разбита врата на “Информация“ на автогарата“, разказва диспечерът Галина Василева.

На място са изпратени полицейски екипи, които за извършили оглед и са снели отпечатъци. Открадната е и сума от около 100 лв. Има образувано досъдебно производство, а извършителите се издирват.

Exit mobile version