Крадецът от бул.“Фердинанд“ задигал всичко – от чанти и шапки до чадъри и кантари

Служители на Първо РУ установиха извършителя на серия кражби, станали основно на бул.“Фердинанд“ в централната част на Русе. Това е 27-годишен мъж, познат на правораздавателните институции. Той е автор на разбитите четири мазета миналия четвъртък, когато беше обрано само едното избено помещение.  От него липсвали множество инструменти, ел.уреди, проводници и резервни части.

Междувременно постъпил още един сигнал от същата улица, че е извършена взломна кражба от жилище на 6-ия етаж. Били отмъкнати 5 дамски чанти, 3 броя дамски часовници, маркови парфюми, шапки, мобилен телефон и други вещи, на обща стойност около 1000 лева.

В хода на работата по случаите, като автор на двете посегателства криминалистите са установили 27-годишния русенец. Разследването разкрило, че той е съпричастен и към още две посегателства – този път от търговски обекти.

Едното е било в закусвалня на ул. „Гургулят“ в Русе, откъдето били откраднати рекламни чадъри на стойност за 800 лв. Другото било от ресторант на бул. „Фердинанд“,  където били задигнати два метални кантара, тип везна, на стойност за около 100 лева.

Работата на разследващите и на криминалистите продължава, с оглед изясняване на престъпната дейност.

 

Exit mobile version