Корнелия Нинова: Очевидно преговорите за правителство ще се проточат /ВИДЕО/

В парламента според мен най-важното в момента е да приемем бюджета. Очевидно преговорите за правителство ще се проточат, другите разговори също, но бюджетът задължително, спешно трябва да го приемем, и то с много силен социален пакет, заяви в Русе председателят на БСП Корнелия Нинова. Заедно с депутата от Русе Иван Иванов и част от ръководството на БСП тя имаше срещи в областта със структури на социалистите.

Корнелия Нинова коментира предстоящата среща утре между ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“. „Ние вече казахме, че срещата изглежда странна, предвид на това колко остри бяха отношенията и са между ГЕРБ и Продължаваме промяната. Да видим какво ще излезе от нея- дали това е първа крачка за правителство, дали е просто пиар, за да може, ако не се стигне до правителство, да се търси вина в някой друг. Ние в този момент, както виждате, прилагаме друг подход. Обикновено сте чували, почти всички депутати казват – да чуем хората, говорим от името на хората. Ние тръгнахме на обиколка в страната“, каза лидерът на БСП.

На всички срещи исканията са били едни и същи: „Овладейте цените и повишете доходите“. Това ще бъде и разговорът, който депутатите от БСП за България ще водят в парламента. Корнелия Нинова припомни това, за което настояват социалистите – таван на цените, две тарифи за електроенергията, минимална заплата от 850 лв., младите до 26 г. да не плащат данък върху доходите, да има безплатни лекарства и учебници за децата, да се подкрепят работещите бедни, да се преизчислят пенсиите.

Ако ПП поканят БСП на разговори при връчване на втория мандат, левицата ще се отзове. Категорични са, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или на „Възраждане“, както винаги са казвали. Ако третият мандат отиде при „Български възход“, тогава ще се обсъжда този въпрос, каза още Нинова.

Exit mobile version