КООРС прави проверки за реда във вилните зони в Русе, налага и глоби

Ежедневни проверки във вилните зони на Русе е извършвало през септември специализираното звено за опазване на обществения ред към общината. Мотопатрулите на КООРС с автомобили с висока проходимост продължават да работят в смесени екипи полицаите от Първо и Второ РУ, ПУ „Чародейка” и ПУ „Мартен”. Проверки се правят на съмнителни лица и автомобили, движещи се във вилните зони, наред с ежедневни обходи на бившето сметище в кв. „Средна кула“,  за да се предотврати нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. КООРС бе ангажиран и в денонощно наблюдение на Индустриалния парк във връзка с чистотата на въздуха в Русе.

За изминалия месец контрольорите на звеното са наложили глоби на обща стойност 7280 лв. По-голямата част от сумата вече е събрана, като в общинската хазна са постъпили над 5000 лв. Съставени са 272 фиша на стойност 6820 лв. за констатирани нарушения по наредби на Общински съвет – Русе и Закона за движението по пътищата, наред с наказателни постановления за 460 лв.

Служителите на КООРС следят за реда и чрез изградената система за видеонаблюдение с 253 камери, чрез която се осъществява денонощен контрол на ключови места на територията на Община Русе. През септември звеното е охранявало 29 обекта на територията на Община Русе и заедно със служители на ОДМВР – Русе са участвали в съвместна дейност по опазване на обществения ред при провеждане на 15 общоградски събития.

 

Exit mobile version