Комисията за въздуха обсъжда предприятията, общината чака още три станции

Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в Община Русе, ще заседава в четвъртък, 14 януари, от 17:30 часа, съобщиха от Общинския съвет. Първото заседание за годината ще се проведе присъствено в зала 1.

На него ще бъдат обсъдени документацията за екологична инвентаризация на предприятията в Община Русе, както и отчетът за дейността на комисията за периода септември-декември 2020 г.

От общината пък чакат още три станции за измерване на качеството на атмосферния въздух, съобщи кметът Пенчо Милков. Администрацията е поискала от Изпълнителна агенция „Околна среда“ разрешение за ползване на станцията, разположена на територията на Втора пожарна, която не се ползва от 10 години. Тя ще се монтира на общински автомобил и така Русе ще има още една мобилна апаратура.

От Агенцията се очаква осигуряване на още една станция за измерване на качеството на атмосферния въздух, а отделно се водят разговори с друга община, която да отдаде своя станция под наем. „След като я вземем, ще я усъвършенстваме, за да се мерят повече органични съединения“, обясни кметът Пенчо Милков.

Exit mobile version