Кола се преобърна след удар в пожарна и спря действията на огнеборците

Лек автомобил  „Хонда CRV“ с великотърновска регистрация прекъсна спасителната акция на пожарникарите край жп линията между Ветово и Сеново. Колата е катастрофирала, като се е блъснала в един от противопожарните автомобили.

Вследствие на инцидента хондата се е обърнала в канавка до пътя, а водачът е останал затиснат вътре. Екипът на пожарната е прекратил гасителните действия и е извадил шофьора от автомобила. Мъжът е бил леко пострадал, като е отказал да бъде отведен от екипа на спешна помощ в болница за преглед, отказал е да даде и проби за употреба на алкохол. Произшествието е документирано от полицията по административен ред.

Пожарникарите на мястото на катастрофата са се борили близо 6 часа с пламъците,  които са обхванали сухи треви и храсти на площ от около 10 000 кв.м. по протежение на жп линията. Първоначално са се включили един екип от РСПБЗН – Ветово, заедно с екип от Първа РСПБЗН – Русе, а след това на помощ са били изпратени още служители. Според първоначалните данни, движейки се по линията, влакова композиция е запалила сухите треви на много места около жп трасето. За съдействие при гасенето е била привлечена водоноска от Ветово. Пожарът е бил потушен малко след полунощ.

Exit mobile version