КОВИД-19 не подмина и футболистите на „Дунав“, двама са положителни

КОВИД-19 не подмина и футболния отбор на Дунав-Русе. Двама от играчите са с положителни проби, съобщиха на официалната си фейсбук страница от клуба. Това са Винченцо Ангелов и Любен Николов, които са изолирани от своите съотборници.

От клуба съобщават, че на 2 юли всички футболисти, треньори, медицински лица и служители на ПФК „Дунав“ Русе са преминали задължителните PCR тестове според наредбата на Министъра на младежта и спорта от 29.06.2020 година. Всички резултати от направените изследвания са били отрицателни.
След двете гостувания на „Драконите“ в Пловдив и Враца двама футболисти на русенския отбор са се оплакали, че не се чувстват добре.
След направените им днес нови PCR тестове, двамата са дали положителна проба за Covid-19. Те са изолирани от своите съотборници.
Утре 9 юли, отново всички служители на „Дунав“ ще преминат през PCR тестове, като резултатите ще са готови до края на деня.

Това поставя отбора в още по-трудна ситуация преди важното домакинство на „Царско село“, тъй като отборът остава с 16 футболисти, от които петима са юноши.

 

Exit mobile version