Коалицията на СДС застава зад кандидата за кмет на Русе от ГЕРБ Диана Иванова /ВИДЕО/

Местна коалиция СДС е взела единодушно решение да подкрепи на балотажа за кмет на Русе кандидата на ГЕРБ Диана Иванова, обяви на пресконференция областният председател на СДС-Русе Станимир Станчев. Това е становището на всички партньорски партии в местната синя коалиция.

„Когато се прави един съюз, се гледа кой е най-близо до теб като идеология, като послания, като виждания за града. Имаме и национално рамково споразумение между СДС и ГЕРБ за подкрепа на втори тур. Без задкулисни договорки демократите и десните сили сме длъжни да отстоим Русе. Града, от който тръгна демокрацията, не му подхожда да бъде върнат в червените сенки. Водени от желанието си Русе да върви напред и да се развива, ще отстояваме това и се надявам да бъдем партньори в новия кмет в лицето на Диана Иванова“, заяви Станимир Станчев.

Същото становище изрази и местният лидер на Движение „България на гражданите“ Даниела Везиева, която призова русенци да не се поддават на емоциите си и да правят наказателен вот заради самото наказване, а да гласуват с разума си. „Диана Иванова може да поправи допуснатите грешки, може да направи промяната“, каза още Везиева.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Диана Иванова, която също присъства на пресконференцията, благодари за подкрепата. „Разумното бъдеще на Русе е в обединението – на хора, разум, идеи, действия, с мисъл за града. Резонно е да обединим десните сили и нека русенци да изразят своята мисъл за Русе и да гласуват. Да се обединим позитивно и да спечелим тези избори – с мисълта за Русе“, каза Диана Иванова.

И сините, и ГЕРБ заявиха, че няма сделка помежду им, а става дума за партньорство – разумно и идеологическо. Ще бъде подписано и политическо споразумение за подкрепа на Диана Иванова.

Станимир Станчев направи и кратък анализ на изборните резултати на МК СДС, която вкарва в Общинския съвет четирима души. Той призна, че кампанията е била тежка, но е разочарован от резултата, тъй като са вярвали, че ще се представят по-добре. Своето отражение е дало и разцеплението, провокирано от личностни разногласия, между отделните демократични сили в Русе, които са предпочели да участват сами на изборите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version