КНСБ-Русе иска тристранен съвет заради проблеми във „Винпром“

Сигнал за неизплатени заплати на служителите от „Винпром Русе“ АД получи областният управител Борислав Българинов. За проблема Българинов бе сезиран от областния координатор на Регионалния съвет на КНСБ Боянка Димитрова, която настоява за свикване на тристранния съвет за социално сътрудничество.. След смяна на собствеността вече шест месеца работниците не получават заплати. По думите на Боянка Димитрова се е стигнало дори до напускане на част от работещите в предприятието.

Подавани са и множество сигнали към различни институции. Българинов пое ангажимент да се запознае в детайли с въпроса и решение да бъде намерено в най-кратки срокове. В края на следващата седмица ще бъде свикан областният съвет за тристранно сътрудничество, на който да присъстват представители на работодателя и всички заинтересовани страни.

Областният управител е категоричен, че следва незабавно да се изплатят трудовите възнаграждения на работниците и да се знае бъдещото развитие на фирмата. Ще бъде извършена и проверка на това до каква степен се спазват здравословните и безопасни условия на труд.

Exit mobile version