Кметът с глоба за превишена скорост, но заради нарушение на общински служител

община Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков е глобен за шофиране с превишена скорост, но зад волана не е бил градоначалникът, а общински служител, научи Русе Медиа. Санкцията е наложена на Милков, тъй като автомобилът, с който е извършено нарушението, е собственост на Община Русе, а неин ръководител е кметът.

На първа инстанция електронният фиш е бил обжалван заради грешка в съставянето му, но Русенският окръжен съд е признал, че има извършено нарушение. Като собственик на служебното общинско превозно средство, въпреки че шофьорът не е той, Пенчо Милков трябва да заплати глоба от 100 лв. и 120 лв. за юрисконсултско възнаграждение.

Интересни са и детайлите около извършеното нарушение. То е станало на 6 януари 2020 г. на бул.“България“, където от години водачите роптаят заради хаоса с пътните знаци. По дължината на международното шосе ограниченията се променят непрекъснато от 40 до 80 км в час, а “ Пътна полиция“ обикновено следи за нарушители на места, където от по-висока скорост трябва да се премине на доста по-ниска. Общинският служител е преминал през участък, където скоростта е била 80 км в час, след което следва вид кръстовище, но без обозначение със знак за 50 км в час, и той не е намалил. Тъй като се е движил с над 20 км в час повече от ограничението, е последвал електронен фиш с глоба за 100 лв.

Exit mobile version