Кметът Пенчо Милков се срещна с жителите на с.Просена

Приемна за жителите на с.Просена направи кметът на Община Русе Пенчо Милков. Хората са споделили проблемите си, свързани със състоянието на част от улиците. Няколко от тях са отлично асфалтирани, но ул.“Люлин“ е в тежко състояние и живущите едва стигат до къщите си. За нея ще бъде направена количествено-стойностна сметка колко ще струва цялостният ѝ ремонт.

Друг проблем е районът около дерето при ул.“Батак“, който се наводнява при всеки дъжд. След оглед от общинското предприятие „Комунални дейности“ ще се търси възможност за прочистване на самораслата растителност и удълбочаване на канала.

Със средства от бюджета на Община Русе ще се подобри сигурността в селото чрез поставянето на видеокамери. Освен това предстои безвъзмездното разполагане на индивидуални съдове за битови отпадъци по новия договор за сметосъбиране в малките населени места от Общината.

В кметство Просена са доволни от най-новата си придобивка – моторна косачка, с която поддържат зелените площи. Всяка година общината увеличава средствата за селото, но е важно жителите да се регистрират по адрес, защото от това зависи бюджетът, обясни кметът Пенчо Милков.

В края на срещата той е призовал жителите на Просена да са по-сплотени и да поддържат както собствените си дворове, така и отвъд тях, защото селото им е прекрасно и си заслужава всяко усилие.

Exit mobile version