Кметът Пенчо Милков отличи състезателите и треньорите на СК „Калагия“

16 състезатели на СК „Калагия“ при Общински младежки дом –Русе бяха отличени днес от кмета на община Русе Пенчо Милков. Това стана на импровизирана кратка церемония в залата за тренировки на клуба. Спортистите бяха наградени за последния си успех като национален отборен победител от Републиканското първенство по Ушу, където възпитаниците на председателя на клуба и главен треньор Мария Неделчева спечелиха 56 медала.

„Резултатите, които постигате в клуба не са свързани само с усвояване на умения в областта на източните бойни изкуства, но тук тренировките на ума и тялото имат дълбоко влияние върху характера на тези, които ги упражняват. Освен постиженията на турнири, вие възпитавате постоянство, упоритост и стриктно следване на определени правила, устойчивост при посрещане на трудности и предизвикателства, както и уважение към авторитети и опоненти. А това са качества, които са нужни и ценни повече от всякога в съвременното ни общество“, каза Пенчо Милков в краткото си приветствие към членовете на клуба, треньорите и родителите на младите състезатели.

Спортистите получиха от кмета грамота и почетен медал на община Русе за успехите си. След тях Пенчо Милков отличи и главния треньор на клуба и председател на СК „Калагия“ Мария Неделчева и старши треньора Искра Бонева, като Неделчева бе наградена и със златна значка на община Русе. При връчването ѝ Милков не пропусна да отбележи и изключителната роля на Неделчева през последните над 30 години за установяването и утвърждаването на културния обмен и икономическото сътрудничество на община Русе с Китай. Тя е и основател и председател на Дружеството за българо-китайско приятелство.

Състезателите на СК „Калагия“ посрещнаха кмета и екипа му с кратка демонстрация на бойни изкуства, а на самата церемония присъстваха и родители на спортистите.

Exit mobile version