Кметът Пенчо Милков отличи най-добрите джудисти и самбисти в Русе

Най-добрите джудисти и самбисти в Русе бяха отличени от кмета Пенчо Милков, който ги поздрави за спечелените през изминалите месеци титли. „

През 2021 г. джудистите на СК “Локомотив“ само за първия Държавен личен шампионат за момчета донесоха два сребърни медала в лицето на Алехандро Димитров и Румян Йорданов. Предстои такова първенство и за  младежи и девойки младша възраст, където ще играят миналогодишните медалисти, и надеждите са за още успехи.

Отборът по самбо на СК „Спартак“ за девойки стана втори в България с шампионките Моника Иванова и Ная Наим и бронза на Зоя Иванова, Русана Кирилова и Никита Стоянова. При момчетата Радослав Жеков игра финал и стана втори, а трети се класираха Алехандро Димитров, Йордан Стефанов, Пламен Петков, Иво Димитров и Златко Петров.

Своето признание кметът засвидетелства и към Валентин Петров, започнал тренировъчния процес по джудо в Русе в далечната 1968 година. Той подготвя редица европейски и световни шампиони, включително олимпийския медалист Илиян Недков.

„Трето поколение треньори – това е рядко срещано явление в Русе. Тази приемственост е достойна за уважение“, благодари му Милков, връчвайки плакета „Заслужил треньор“.

В момента половинвековната треньорска дейност в клуба продължават синът Владимир Великов и третото поколение – Валери Великов, който е с две европейски отличия по ММА и титли по джудо, самбо и бойно самбо.

 

Exit mobile version