Кметът Пенчо Милков обяви допитване до русенци за външния вид на спирките

Кметът Пенчо Милков обяви на страницата си във фейсбук допитване до русенци за външния вид на спирките от градския транспорт в Русе. Общината ще събира идеи какви изображения да има на стикерите, с които ще бъдат облепени стъклените панели. Така няма да се чупят стъклата, а от друга страна обектите ще придобият привлекателен вид.

Ето какво написа Пенчо Милков:

„Съграждани, нека заедно променим вида на стъклените панели на спирките ни.

Както знаете, Община Русе развали договорите с двете фирми, на които през 2015 г. са били дадени спирките ни. Сега придобихме над 260 спирки от двамата концесионери.

Идеята ни е повечето от тях да бъдат облепени с големи стикери, изработени от висококачествени материали, издръжливи на външни условия. С поставянето искаме и да предотвратим или поне ограничим продължаващото целенасочено чупене на стъклата от вандали.

Община Русе се допитва за мнението на русенци за най-подходящите графични изображения – на забележителности в града и региона, архитектурни паметници, исторически личности и др., с подходящ текст към тях.

В допитването приемаме и оригинални идеи за концепции, свързани със съдържанието на стикерите.

Изработването им ще бъде възложено на русенски фирми, като на стикерите ще има и графично изображение на маршрутите на превозните средства от обществения транспорт.

Очакваме идеите ви тук:

kdruse@abv.bg

Конкретните предложения под този пост /в страницата https://www.facebook.com/MilkovPencho / също ще бъдат взети предвид“.

Exit mobile version