Кметът огледа крайбрежната зона, ще внася корекции

Кметът Пенчо Милков направи оглед на новооткритата крайбрежна зона в Русе в първия си работен ден, за да види на място проблемите, за които има сигнали от граждани. Заедно със зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев и директорите на общинските предприятия „Паркстрой“ и „Комунални дейности“ обсъдиха най-коментираните забележки от страна на русенци – липсата на достатъчно сянка и зеленина, липсата на напоителна система, нуждата от засаждане на допълнителна жива растителност.

Пенчо Милков е възложил да се проектира и изгради напоителна система, която не е предвидена в проекта. Дотогава ще продължава ежедневното поливане на растителността. първо място той се увери, че се полива ежедневно, както е разпоредил. През есента се планира да се направи допълнително озеленяване след обсъждане с гражданите на Русе.

Отделно ще бъдат предприети незабавни мерки по ограничаване на достъпа на автомобили без пропуск в крайбрежната зона, където предстои да бъде монтирана бариера.

Кметът направи оглед и на няколко новоремонтирани участъка по русенски улици заедно с директора на ОП „Комунални дейности“ Митко Чокоев. Става въпрос за улиците „Тракция“ и „ТЕЦ“, на които се намират големи русенски предприятия и които се ползват ежедневно от голям брой работници и граждани. В обхода беше включена и алея „Роза“, разделяща Парка на младежта от река Дунав в района на Белодробната болница, където се прави ремонт заради компрометираното й състояние.

На място кметът се запозна с паркингите на блок „Българка“ в кв. „Родина“ и пред блок „Борислав“ в кв. „Възраждане“, които също бяха изцяло реновирани през последния месец. До края на годината още 13 улици в Русе ще бъдат изцяло асфалтирани, а на други ще бъдат извършени частични наложителни ремонти.

Ще бъдат почистени и клони, които пречат на видимостта към светофари в града.

Exit mobile version