Кметът на Русе уволни заместника си по строителството Димитър Наков

Кметът на Русе Пламен Стоилов уволни заместника си по „Устройство на територията“ Димитър Наков. Това бе съобщено от пресцентъра на общината в късния следобед. Заповедта за освобождаването на зам.-кмета е от днес, а мотиви на този етап не се съобщават.

Още двама души напускат постовете си – отново със заповед на кмета пресцентърът на общината остава без ръководителя си Мария Иванова, а директорът на дирекция „Икономика и управление на собствеността” Нели Миткова е пенсионирана.

Засега официално обяснения за настъпилите промени няма, като се очаква повече информация да бъде дадена от кмета Пламен Стоилов след номинационното събрание на общинската структура на ГЕРБ на 8 август. Името на Димитър Наков се завъртя наскоро като един от вариантите за кандидат за кмет от името на ГЕРБ, което той обаче категорично отрече публично. Не е изключено причината за отстраняването му да е свързана и с проектите, които управляваше и чието изпълнение предизвика сериозно недоволство сред русенските граждани.

 

Exit mobile version