Кметът на Русе оглави управлението на Дунавския туристически район

Кметът на Русе Пенчо Милков бе избран за председател на Управителния съвет на организацията за управление на Дунавския туристически район.  Като членове на  Управителния съвет влизат още двама кметове – Милен Дулев на Белене и д-р Димитър Стефанов на Тутракан.

Сред плануваните дейности на организацията са разработване на маркетингова стратегия на Дунавския туристически район, създаване на лого, слоган и интернет страница, както и изграждането на бранд.

Очаква се сред водещите сфери да бъдат културно-историческият, речен, ловен, градски развлекателен, винен, кулинарен и религиозен туризъм. Специално внимание ще бъде обърнато на участия в международни туристически борси, изложения и форуми. Ще бъде изготвен събитиен календар на Дунавския туристически район, в който ще бъдат включени акценти от всяка една област в Северна България.

На събранието присъстваха заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на Община Русе Златомира Стефанова, заместник-председателят на организацията и кмет на община Свищов Генчо Генчев, областни управители и кметове, Ваня Пеевска от Министерството на туризма, както и проф. Николай Овчаров.

Exit mobile version