Кметът на Ветово участва в Среща на върха в Авджълар за правата на хората с увреждания

Кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед участва в Международната среща на върха по въпросите за правата на хората с увреждания(ISDR), която се провежда в Авджълар-Истанбул. Той е поканен от кмета на побратимената с Ветово община Авджълар адв. Туран Ханчерли.

Срещата е в пряка връзка с Дневният ред-2030 и Целите за устойчиво развитие, разработена в партньорство с ООН. Това е първата среща на върха в света, която събира на едно място публичен, частен и неправителствен сектор в международен мащаб по проблемите на хората с увреждания. През тази първа година от срещата на върха тя ще се съсредоточи върху публично-частните партньорства и социалната отговорност и как те могат да помогнат за насърчаване на по-голямо участие на хората с увреждания.

Срещата на върха ще създаде декларация, която да представи на ООН, като разработи това, което частният сектор и публичният сектор правят за насърчаване на приобщаването в съответствие с целите за устойчиво развитие и как всички ние можем да играем роля в превръщането на света в по-приобщаващо място, сподели д-р Мехмед Мехмед.

Exit mobile version