Кметът на Бяла поздрави деца и преподаватели за първия учебен ден

Бяла

80 първокласници от Бяла прекрачват днес за първи път училищния праг. Общо учениците от 1 до 12 клас от Бяла са 1007. С поздравления към децата, техните преподаватели и всички от образователната система се обърна кметът на община Бяла Димитър Славов:

„СКЪПИ ДЕЦА, УЧЕНИЦИ, ПРЕПОДАВАТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ В УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ,

Първият учебен ден е празник на духа, надеждата и вярата в новия ден. Празник за всички нас – ученици, учители, родители и граждани.

За втора поредна година посрещаме 15-ти септември необичайно и различно. Всички ние сме изправени пред предизвикателството на епидемиологичната обстановка, но вярвам, че само заедно с общи усилия и дисциплина ще се справим. Бъдете отговорни към опазване на своето здраве.

В мое лице и в общината като институция ще продължите да намирате подкрепа и разбиране за всяко ваше начинание, защото няма по-правилен път за успех от пътя на образованието.

Нека пазим традициите на българското училище и гордото наследство, оставено ни от предците, които преди 130 години са дръзнали да предприемат жест, с който да дадат на Община Бяла днешните празници. Нека уважаваме достойния труд и всеотдайността на своите учители!

Мили първокласници, за вас този ден е най-вълнуващ. Уверявам ви, че в училището ви очакват добри учители и много приятели.

 ЖЕЛАЯ ЗДРАВА И УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА! НА ДОБЪР ЧАС!“

Exit mobile version