Кметът на Борово с поздравление за Деня на българската община

Борово

Уважаеми общински съветници, кметове на кметства, служители на общинска администрация,

През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, Общото събрание на Национално сдружение на общините взема решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.
В Деня на българската община – 12 октомври, се обръщам с огромна благодарност и признание за труда и професионализма на всички Вас, които работите за местното самоуправление.
Всички ние трябва да оценяваме ролята, която играе българската община за развитието на обществото и за стимулиране активното участие на гражданите в процесите на управление.
Бъдете здрави, позитивни и уверени! Бъдете удовлетворени и горди от работата си, отговорни и последователни в действията си !
ЧЕСТИТ ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА!

С УВАЖЕНИЕ,

ВАЛЕНТИН ПАНАЙОТОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА БОРОВО

Exit mobile version