Кметът изпрати общинска бригада да запълва улягания от водния цикъл

Кметът Пенчо Милков е изпратил бригадата за ремонти от общинското предприятие „Комунални дейности“ да запълва улягания в центъра на Русе, които са се получили по улиците след водния цикъл. Това са места, където са насипани камъни преди асфалтирането, но междувременно са се получили дупки.

„Изрично изисквахме и беше поета отговорност от ВиК незабавно да се запълват местата, където има улягания. “Незабавно” за мен е веднага, за другиго явно – “някога, когато/ако можем”. Колко още празни обещания ще дадат от дружеството? Колко разговори с ръководството и санкции на фирмите по ремонта? Стотици русенци минават оттам всеки ден. Явно не и ръководителите на Водния цикъл. За тях проблем няма“, коментира с пост във фейсбук Пенчо Милков.

По думите му не е нормално се да разходват общински ресурси, за да се върши работата на фирмите.

Общината е подготвила и ще направи ремонт на някои от улиците, които ангажираните по водния цикъл ще асфалтират частично само по траншеите, както предвижда проектът от 2018 г.

За 8 от тези улици вече са събрани оферти и има избран изпълнител. За още 11 изпълнителите ще се изберат следващата седмица и общината ще може да възстанови улиците изцяло.През август това ще се направи за още улици, каза кметът.

Exit mobile version