Клубове по футбол, баскетбол и волейбол очакват спонсорство от общината за 158 000 лв.

В Община Русе са постъпили предложения от Сдружения „Футболен клуб Дунав от Русе“ ,„Спортен клуб по баскетбол Дунав-Русе-2016“ и „Спортен клуб по волейбол- Дунав“ за подписване на договори за спонсорство с Община Русе. Те са внесени от администрацията за разглеждане на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Сдружение „Футболен клуб Дунав от Русе“моли за подпомагане на клуба по пътя към първото и най-престижно ниво на българския футбол – участие в Първа лига. Предложението им касае спонсорство в размер на 35 000 лв. Клубът ще представлява Русе на почти всяко ниво в структурата и йерархията на българския футбол, като в предложението е посочен конкретен пакет от ползи за община Русе.

Сдружение „Спортен клуб по баскетбол Дунав-Русе-2016“ посочва, че от първата година клубът работи по програма за развитие на баскетбола сред подрастващите, като всяка година я доразвива. През тази година клубът постигна най-значимия си успех в мъжкото направление – спечелването на шампионска титла при момчетата U17 г, която е първа в историята на града ни. От клуба осъществяват занимания в четири училища, зала „Дунав“ и зала „Арена Русе“, организират детски празници в училищата, като планират да подновят кошовете в още няколко училища. Заявяват спонсорство в размер на 55 000 лв.,  които ще позволят да продължат да развива баскетбола като масов спорт посредством изграждането на подходяща инфраструктура и набавяне на пособия в училищата. Предлагат конкретен пакет от услуги в полза на Община Русе.

Сдружение „Спортен клуб по волейбол- Дунав“ заявява спонсорство в размер на 68 000 лв., като се ангажира да преследва класиране в „Ефбет Суперволей лига“ на България и развитие на детско-юношеската школа на клуба. Срещу получените средства предлагат да изпълнят конкретни дейности за популяризиране на Община Русе.

 

Exit mobile version