Кирил Петков в Русе: Подкрепяме хората от третата възраст и разчитаме на експертизата им

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков посети Русе. Той остана в града ден и половина и проведе поредица от срещи с жителите на региона. Тази сутрин Кирил Петков се срещна с пенсионери в офиса на ПП в Русе заедно с водача на листата Николай Събев.

Петков сподели с хората от третата възраст, че разчитат много на тях и на техния опит за промяната на България. За 7 месеца управление не е било възможно да се направи огромна промяна на досегашния модел, но са направени първите стъпки. Нужни са поне 121 депутати от ПП, БСП и ДБ, за да могат да се случат нещата. Кирил Петков припомни, че до момента са били харчени години наред огромни средства по корупционни схеми, които е можело да се пренасочат за развитието на държавата и за хората.

„В България може да се прави социална политика. За по-малко от година успяхме да вдигнем пенсиите повече отколкото за последните 12 години. Досегашните пенсии бяха обида за възрастните хора, държавата реално бе абдикирала от пенсионерите. Вдигането на пенсиите бе едно от обещанията, което дадохме и изпълнихме. Според изчисленията ни е съвсем реалистично минималната пенсия за 4 години мандат да стане 900 лв., без това да отвори дупка в бюджета. Научихме и урока, че само ентусиазъм не е достатъчен и затова ще привлечем „бели коси“, за да могат да ни предадат знанията си. Много разчитаме на хората от 65 +, заедно ще продължим по пътя на промяната, защото има да се върши още много работа. Промяната идва, но важно е хората да ни подкрепят, защото сами не можем да направим нищо само с ентусиазъм“, сподели Кирил Петков.

Николай Събев също подчерта, че възрастните хора могат да са полезни на българското общество чрез опита, който са събрали. „Искаме да се включат активните българи, които вече са в пенсия, да използваме техните знания. Искаме България най-накрая да се отърси от оковите на феодализма и олигархията, децата ни да имат условия за живот. Но новата България няма да стане за един ден и затова е важна вашата подкрепа и експертиза“, каза Николай Събев.

Участниците в срещата от третата възраст поставиха различни въпроси на Кирил Петков, свързани с изграждането на дом за ветерани в България, за въздуха на Русе, за корабоплаването и още един мост над река Дунав. Всички те заявиха готовността си да помогнат, с каквото могат, на представителите на „Продължаваме промяната“ .

Освен вчерашната среща с русенци на шатрата на ПП пред Съдебната палата, бившият премиер Кирил Петков имаше и дискусии с предприемачи, свързани с възможностите за развитие на Русе и региона, както и вечеря с локални лидери от града. Там фокусът беше поставен върху образователните, икономическите и социалните мерки, които биха подпомогнали задържането на повече млади хора в страната. Същевременно, продължават и срещите в новооткрития офис на „Продължаваме Промяната“ на бул. “Славянски“ 15. Всеки делничен ден от 10:00 до 13:00 часа и от 17:30 до 18:30 часа на място гражданите ще имат възможността да се срещат с кандидатите за народни представители от партията. Телефонът за връзка с офиса е: 0894688969.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version