„Кауфланд“ въвежда бариери на паркинга си, край на нощните дрифтове

Още една търговска верига в Русе въвежда бариери за достъп до паркинга си. Засега са монтирани четири бариери от ръчен тип, които са на двете входно-изходни точки на „Кауфланд“ на бул. „Липник“. Предстои през следващата седмица да се тестват и при одобрение от централата в София ще започнат да функционират постоянно.

До бариерите е поставена и информационна табела, според която ползването на паркинга безплатно ще е до 120 минути. За момента не е ясно как ще става засичането на времето за престой и заплащането за просрочване, при положение, че монтираните бариери са с ръчно вдигане и спускане.

От управата на магазина уточниха за Русе Медиа, че бариерите ще бъдат постоянно спуснати през нощта. След приключване на работата на магазина с клиенти в 22 часа и заминаването на служителите, бариерите ще се спускат в 23 часа и паркингът ще бъде достъпен отново едва на сутринта, преди започване на работния ден.

От „Кауфланд“ обясниха, че основна причина за въвеждане на затварянето на паркинга през нощта е да се ограничи възможността в малките часове младежи да използват пространството за дрифт. Засега проблем не създават нито сутрешните претоварвания на лекарства от камиони в микробуси, нито учебните автомобили, които използват маркировката, за да се упражняват в паркиране. Личните автомобили на живущите в района, които използват терена за паркиране, също не били толкова много.

Exit mobile version