Каритас Русе събира дарения за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Русенската католическа организация „Каритас“ и мрежата на Каритас в България стартират акция за събиране на дарения за пострадалите хора от земетресенията в Турция и Сирия. В Русе даренията се приемат в Хуманитарния център на Каритас на ул. „Богдан войвода“ 3 (зад Халите) от днес, 10 февруари, до 19 февруари.

Съгласувано с мрежата на Каритас в България и католическите организации в други страни, се приемат нови, неупотребявани вещи: спално бельо; топли завивки, спални чували и подложки за тях; топли дрехи и обувки: детски, дамски и мъжки; хигиенни материали като памперси и дамски превръзки. Списъкът на търсените дарения може да се промени, ако пристигне информация за други конкретни нужди.

Русенската Каритас ще отвори и пунктове за събиране на дарения в Свищов и Белене, както и във Варна. Всички дарения, събрани до 19 февруари, ще бъдат транспортирани организирано от Каритас България и партньорски организации, за да стигнат до нуждаещите се в бедстващите райони. Очаква се Каритас България да обяви и банкова сметка, по която ще се приемат парични помощи.

Exit mobile version