Карадайъ: ДПС е за диалог, който да даде стабилност на България/ВИДЕО/

ДПС откри официално предизборната си кампания в Русенско, като на събитията в Русе и Ветово присъстваха лидерът на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев и евродепутатът Атидже Вели. Листата на ДПС в региона се води от Бюрхан Абазов, следван от Дауд Ибрям и Айлян Карамехмедова.

В словото си Бюрхан Абазов поздрави областната структура в Русенско за добрия резултат на редовния вот, където в четири от осемте общини – Ветово, Сливо поле, Две могили и Борово, ДПС е първа политическа сила, а в Русе има ръст от 10 процента. Той сподели, че на 4 април страната е направила една голяма крачка към демокрацията, но тя се оказала недостатъчна.

„Отново сме на избори, защото не успяхме да свалим напълно от власт ГЕРБ и коалиционните им партньори и не успяхме да посочим път накъде върви България след ГЕРБ, какъв модел на управление ще изберем. Това се случи, защото някои от партиите не седнаха на масата на преговорите с платформа, идеи, визия за развитие, защото нямат програми. Те бяха неподготвени, а за се преодолеят такива кризи, са нужни няколко неща – първо държавници, второ воля, трето визионерски партии. За съжаление тези, които влязоха в парламента предния път, т.нар. нови партии нямаха нито едно от тези три неща“, каза Абазов.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев коментира, че правителство не е сформирано в предишния парламент, защото няма национално отговорни политици. „Пред страната е ясен пътят – този модел на срастване на една партия с държавата , на разлагане на демокрацията и на институциите й да бъде прекратен и държавата да се върне върху нормалния път на развитие, да се върне към диалога. Диалог между политическите партии, между институциите, взаимен контрол и страната по една програма за ускорено икономическо развитие и за реформи във важните сектори да започне да настига европейските стандарти, защото това е основната задача през нашата страна. Не се случи, защото ние в България имаме много политически партии, имаме много политици и нямаме държавници“, каза Йордан Цонев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ акцентира, че най-важното за държавата е да има ясна управленска програма с ясни приоритети за страната. „Нашият акцент е върху програмата. Приоритетите на ДПС, които изведохме през 2017 г., станаха приоритети на целия ЕС през 2020 г., независимо че в България никой не искаше да ни чува. Ние имаме програма за ускорено икономическо развитие на България. Ако някой ще търси нашата подкрепа, също трябва са има такава. Нужни са избори, които да произведат стабилност в страната и да дадат шанс за реализиране на програма за ускорено икономическо развитие.За нас е важно да сме част от определянето на приоритетите на нашата страна. Когато има мераклии да влязат в политиката или да се докопат до Народното събрание, но нямат програма, нямат визия, нямат приоритети, нямат идеи, те основават политиката на основата на противопоставянето, разделението, омразата, дори понякога и на агресията. Но това не е градивно. А нашата политика се основава от 30 г. насам на основата на заедността, толерантността и диалога. Диалогът е все по-нужен днес на България, но за да стигнем до така нужния диалог, все пак всеки участващ трябва да има ценности, идеи, визия, програма, за да може на база на диалога да се определят приоритетите за държавата. Мотото ни и сега е „Рестарт на държавността“, защото голямата крачка за възстановяване на демокрацията в България все още не е достатъчна. Нужна е нормалност в политиката, стабилност в страната, за да има ускорено икономическо развитие, за да има достойно бъдеще за нашите деца и нашите внуци в нашата България“, каза още Карадайъ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version