Карадайъ в Глоджево: ДПС иска заедно да градим бъдещето на България /ВИДЕО/

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ бе гост в град Глоджево, община Ветово, където официално бе представена листата от кандидати за депутати на ДПС за Русенска област. Преди събитието той връчи националния трибагреник на параатлета и олимпийски вицешампион в тласкането на гюле Ружди Ружди.

От името на кандидатите от листата слово произнесоха студентката Алев Танжу и д-р Мехмед Мехмед, след което към присъстващите се обърна и водачът на листата Ализан Яхова. Тя акцентира върху програмата на ДПС за ускорено икономическо развитие, като подчерта, че ДПС знае проблемите на всички, включително и на малките населени места.

„Основен проблем на община Русе е качеството на въздуха. На община Ветово – намаленият темп на икономическо развитие и недостатъчните инвестиции в енергийна ефективност и намаляване на парниковите емисии. Общините Борово и Иваново имат нереализиран потенциал за развитие на туризма. Сливо поле  е общината с най-голям потенциал за развитие на земеделие в областта и с най-голям брой заети в селското стопанство. Проблемът е недостигът на работна ръка. Вчера бях в община Бяла – там проблемът е дълбоката демографска криза и липсата на транспортна свързаност между населените места. Ценово,Иваново и Борово са общини с потенциал  за развитие на земеделие. И нашите приоритети са възможност за тези населени места“, заяви Ализан Яхова.

Тя сподели, че изборите се провеждат в много сложна икономическа ситуация и кризи – ковид, здравна, политическа. „Нуждаем се в момента от много смели решения, от редовно правителство, от работещи институции, от диалог между институциите. Това е държавността, която ДПС ще възстанови. ДПС поема държавата в най-трудните й моменти. Този момент е точно такъв. Смятам, че на 14 ноември ДПС-Русе ще се представи по най-достойния начин и ние ще бъдем част от тази голяма отговорност на, която поемаме на тези избори“, каза още Ализан Яхова.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че макар времето да е трудно и тревожно, то е и време на надежда, че с общи усилия кризите могат да бъдат преодолени и България да стане едно по-добро място за живеене сега и в бъдеще. „За нас основна философия – и житейска, и при правене на политика, е философията на заедността. Различните да бъдем заедно, всеки да отстоява своята идентичност, дори ако се налага да помагаме на различния в отстояването на неговата идентичност, но да бъдем заедно и заедно да градим бъдещето на нашата родина България. Никога не сме търсили критерии за поставяне на разделителни линии, както го правят другите – и президент, и премиер, и председател на НС. Свидетели сме в последните години как се нарушават Конституцията и законите на страната от президент, от премиер, от председател на НС. ДПС ще бъде гарант за спазването на Конституцията и законите на страната и във всичките си действия ще се ръководим от интересите на народа и държавата, а не да водим личностни окопни битки“, заяви Карадайъ.

Според него има национални цели, които могат да обединят политическите партии и обществото като цяло. „Ние не сме абонирани да бъдем на дъното по всички икономически класации на ЕС. Напротив, трябва да имаме ясната цел за достигане на средните европейски стандарти, да имаме ясните национални приоритети, да има програма за ускорено икономическо развитие и президентската институция да изисква и от изпълнителната власт, и от законодателната власт да работят в тази посока. Ние казваме – България е стигнала до ситуация, в която има нужда от нов етап на развитието на демокрацията. Европейският етап, европейски критерии в развитието на демокрацията – да оценяваме хората какво могат, какво предлагат, какъв капацитет и потенциал имат и какво ще направят за нашата родина България. И ако е така, това е нов етап от развитието на демокрацията на България. Аз съм убеден, че ако сме истински европейци и оценяваме с европейски критерии тези, които имат уши да чуят какво говорим, тези, които имат очи да видят какво сме правили и какво правим, тези, които имат душа и сърце, които да милеят за нашата родина България, да милеят за достойното бъдеще на нашите деца и нашите внуци в България, то ще гласуват за нас“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version