„Канев център“ към Русенския университет стана на 10 години /ВИДЕО/

С богата празнична програма днес бе отбелязана 10-ата годишнина от изграждането на „Канев център“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“. Домакини на събитието бяха ректорът на учебното заведение академик Христо Белоев и мениджърът на центъра д-р Петя Ангелова. Сред гостите на събитието беше и заместник областният управител Георги Георгиев. „През годините „Канев център“ се утвърди като пример за модерна архитектура и качествено строителство, но и еталон за инвестиционен проект. Тази сграда стана дом на различни инициативи, на събития от национален и международен характер. Тук успешно биват съчетавани комфорт, функционалност и висока ефективност. Това се дължи и на перфектния екип от професионалисти и водещи специалисти, подготвени от Русенския университет „Ангел Кънчев“, заяви той и пожела на екипа и ръководството на „Канев център“ да бъдат креативни и да продължават да се утвърждават като водещ конгресен център, но и същевременно като място за уникални по рода си културни събития.
Комплекс „Канев център“ бе осъществен по инициатива на ръководството на Русенския университет, като през 2012 година беше изготвено прединвестиционно проучване за изграждане на експо-център в мултифункционални зали. След посещение на Игнат Канев през 2012 г. е било взето решение да се изгради комплекс със щедрото спомоществователство на канадския предприемач с български произход и дофинансиране от учебното заведение. Дарението се оценява като изключително значим акт в съвременната история на висшето образование в България. Началото на изграждането на комплекса е поставено на 13 март 2013 година, а официалното откриване на „Канев център“ се случва на 10 октомври. „Канев център“ е изграден на две нива и има разгърната застроена площ 3472 кв. м. и е част от университетския кампус. Двуетажният комплекс разполага с полифункционална зала капацитет от 790 седящи места, от които 482 разположени в трибуни над входа на залата и в двете посоки /ляво и дясно/ амфитеатрално. Останалите 308 места са разположени на равен под, за да може залата да се използва изложения и презентации. Комплексът е изграден така, че да съответства на нуждите на ускореното развитие на научния и икономическия потенциал. „Канев център“ разполага и с модерно оборудване, отговарящо на най-съвременните аудио-визуални тенденции, както и със специализирани зали за заседания, обучения и пресконференции.
Поздравления по случай годишнината бяха отправени от редица представители на местната и държавна власт, на бизнеса и неправителствения сектор.

Exit mobile version