Кандидатът за кмет от „Възраждане“ начело на група от Русе на протеста за енергетиката в София

Народният представител и кандидат-кмет за Русе  от ВЪЗРАЖДАНЕ адв. Златан Златанов вчера е предвождал ударна група от студенти и млади хора на протеста в защита на българската енергетика в София в пространството пред сградата на Министерския съвет, Народно събрание и Президентство, което Златанов нарича “ Бермудския триъгълник на властта в България“.

Същевременно около стотина поддръжници за защита на енергетиката, немалка част от които и сподвижници на Костадин Костадинов и Златан Златанов, се събраха пред сградата на община Русе. Протестът бе воден от известния борец срещу корупцията на общинско ниво Мариян Димитров и от Христо Попов, който в качеството си на народен представител от „Атака“ през периода 2007-2009 г.е бил в икономическата комисия на 40-ото НС и е запознат отблизо с опитите за погубването на родната енергетика под претекста за преминаване към т.нар.зелена енергия.

Днес вотът за недоверие, внесен по инициатива на „Възраждане“ и подкрепен от БСП и ИТН ще бъде гласуван в 15:00 ч. Планът на правителството предвижда съкращаване на 27 000 работещи във въгледобива и преквалификацията им като дори като сервитьори и работници в колцентрове. Златан Златанов е в София и ще участва в гласуването.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version