Кампания в Русе набира средства за Терапевтичен център за деца и младежи с увреждания

Сдружение “Деца и околна среда” – Русе в партньорство с Русенски университет и фондация „BCause” стартира проект за изграждане на Терапевтичен център за деца и младежи със специални потребности ”Красив ум” в град Русе.

Целта на проекта е да се създаде среда, в която деца и младежи със специални потребности  да използват услугите на логопед и психолог, както и да получават ерготерапия от студенти в Университета. Центърът ще предоставя и почасова грижа на децата със специални потребности.

За реализацията на проекта са необходими 15 000 лв., които ще бъдат използвани за ремонт на помещенията и оборудване, както и за адаптация на външна и вътрешна среда, подходяща за деца със специални и двигателни потребности. Дотук са осигурени над 2000 лв. за детско съоръжение на двора и боя. За набирането на нужната сума сдружението започна широка дарителска кампания.

Проектът ще повиши знанието и информираността на обществото за каузата, ще подкрепи семействата на децата, както и ще използва ползите и предимствата на ерготерапията. Добавената стойност на проекта е, че той ще предостави още едно място за придобиване на практически умения на студентите от Специалност „Ерготерапия“ към Русенски университет. Идеята е грижата за децата да бъде концентрирана на едно място, където специалистите да си партнират и да изграждат съвместен план за работа и подкрепа на нуждаещите се.

След приключване на проекта на специална пресконференция ще бъде обявено как и за какво са изразходени събраните средства. След старта на Терапевтичния център сдружението «Деца и околна среда» ще кандидатства за държавно-делегирано финансиране.

Дарителската кампания «Подкрепи децата с аутизъм в Център ‘Красив ум’!» набира средства в Platformata.bg и чрез дарителски SMS-и на кодова дума DMS KRASIV UM на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора.

Exit mobile version