Камион с цитруси за Румъния се обърна на жп линията край Бяла

Тежкотоварен камион, превозващ цитрусови плодове, се е обърнал тази нощ край Бяла. Инцидентът е станал малко след 2.30 ч през нощта, като товарният автомобил е излязъл от пътя и е паднал в непосредствена близост до жп линията.

Камионът с българска регистрация е пътувал от Мездра за Румъния, когато на Т-образното кръстовище между пътищата Плевен-Бяла и Русе- Велико Търново водачът е изпуснал завоя и е продължил направо. В последния момент е успял да извие превозното средство и така е предпазил жиците по жп трасето от скъсване. Част от кабината е спряла върху релсите, а ремаркето е полегнало странично.

За щастие при инцидента шофьорът не е пострадал, пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Най-вероятната причина за катастрофата е моментно задрямване.

На място са били изпратени екипи на полицията и пожарната от Бяла. Движението на влаковете е било спряно за няколко часа, докато камионът бъде изваден на пътя.

Това е пореден инцидент, който става на кръстовището, въпреки че са взети всички мерки за обезопасяване и сигнализиране на участъка – шумяща маркировка, насечени ивици по платното на движение.

 

Exit mobile version