Камион пропадна в Русе, нямал е разрешение да минава с такъв тонаж /ВИДЕО/

Камион пропадна тази сутрин на ул.“Видин“ в Русе. Товарният автомобил е превозвал плодове и зеленчуци, с които е трябвало да зареди намиращия се в съседство магазин „Билла“.

До инцидента се е стигнало, след като асфалтът е поддал под задната гума на камиона и се е отворила дупка. На място е пристигнал екип на полицията и е извикан репатриращ автомобил от Разград, за да извади товарното превозно средство. Преди това са правени опити да бъде изтеглен със собствени сили, но не са успели.

На два пъти репатриращият автомобил по различен начин се опита да го изтегли, докато на третия вече камионът стъпи на здрава основа.

На място пристигнаха представители на общината в лицето на зам.-кмета Димитър Недев и на „Овъргаз“, тъй като в дупката се вижда, че отдолу преминава газопровод.  Газта по цялата улица „Видин“ временно е спряна.

Зам.-кметът Димитър Недев обясни, че камионът не е трябвало да минава по тази улица. „Превозните средства, когато зареждат търговски обекти и са с по-голям тонаж от 3,5 тона, трябва да имат разрешение, издадено от Община Русе, в което се посочва и маршрутът за движение. В случая това не е спазено и виждаме какви са последствията. Когато се издава това разрешение, освен пропускът, който се издава, се проверяват товароносимостта на улиците, по които минава съответното превозно средство. Ако теглото е по-голямо, не се разрешава или не се издава такъв пропуск. При допустимо тегло се определя точно определеният маршрут, по който да мине“, каза той.

ОП „Комунални дейности“ ще обезопаси и ще запълни с камъни около мястото на инцидента, за да може да се наблюдава. Тъй като пръстта е мокра, ще се направи оглед и от ВиК-Русе, след което дупката ще бъде затворена.

Заради произшествието и предвидените огледи ул. „Видин“ в участъка от пресечката с бул.“Бозвели“ към жп гарата остава затворена за движение.

Exit mobile version