Как 10-годишната Андреа от Англия намери и върна портмоне в Русе/ВИДЕО/

10-годишно дете от Англия намери и върна на собственика му портфейл с пари и документи. Случката е станала в Русе, а от полицията наградиха момичето за гражданската му доблест. Малката Андреа и семейството й са щастливи, че са успели да помогнат и смятат, че всеки на тяхно място би направил същото.

10-годишната Андреа Армстронг, чиято майка е българка, е пристигнала в Русе за няколко дни заедно с баба си и дядо си. След среща с роднини късно вечерта тръгнали да се прибират.

“Kакто си вървяхме, аз видях нещо, което приличаше на портмоне, близо до една кола долу до тротоара. Повиках баба да погледне. Тя дойде, видя че е портмоне , викна дядо. Той го вдигна и видяхме, че вътре има документи и доста пари.И понеже беше много късно, ние решихме, че дядо ще го занесе в полицията, а ние с баба си взехме такси и отидохме вкъщи”, разказва Андреа.

Бабата и дядото дори не извадили парите, само видели, че не са малко. Едва в полицията станало ясно, че сумата е 487 лв. В портмонето имало още лична карта, шофьорска книжка и контролен талон и след издирване собственикът – Йордан Енев от Търговище, бил открит. Човекът тъкмо се готвел да отива в полицията заради документите, а парите изобщо ги бил отписал.

Семейството на Андреа и самото дете били много приятно изненадани, когато на следващия ден им се обадили от полицията и поискали да видят Андреа, за да й благодарят.

„Когато отидохме, първо влязохме в един офис, където беше човекът, на когото беше портмонето и където се запознахме с него. После отидохме в кабинета на заместника на полицията, където имахме снимки всичките и ми дадоха сертификат от полицията  и тениска и шапка с логото на полицията“, разказва момичето.

За Андреа постъпката й е напълно нормална и естествена, защото така е възпитана.

„Ако пак ми се случи, ще постъпя по същия начин и може би ще се чувствам и по-спокойна, защото вече съм го направила веднъж и ми е познато и се чувствах добре. Бях много щастлива, че собственикът беше щастлив и много благодарен. Аз обичам да правя другите хора щастливи и ако съм в същата ситуация, ще постъпя по същия начин , за да направя някого щастлив“, казва тя.А баба й Боянка Петрова допълва, че Андреа много добре знае, че е намерила имущество на чужд човек, който ще е много щастлив и доволен да си получи обратно документите и парите. И това е правилният начин на действие.Семейството е възхитено от реакцията на полицията спрямо Андреа.„Дами и господа от русенската полиция. Моите адмирации. Вие ми дадохте възможност да дам на внучката си брилянтен урок. Благодаря Ви“, заяви емоционално дядото Петър Петров.

Exit mobile version